Categorieën
Oktober 2013

Wandelingen der Neederlanden. Hedendaagse voetreizen door historisch Nederland

In Oktober 2013 besprak het DWDD-boekenpanel Wandelingen der Neederlanden. Hedendaagse voetreizen door historisch Nederland van Kester Freriks.

Wandelingen der Neederlanden. Hedendaagse voetreizen door historisch Nederland is in oktober 2013 door het DWDD-boekenpanel besproken in het onderdeel ‘Boek van de maand’.

Bekijk dit boek op Bol.com

📖 Synopsis

In 1813 kreeg het Koninkrijk der Nederlanden de geografische vorm die we nog steeds kennen. In datzelfde jaar kwam de negendelige Atlas der Neederlanden tot stand. Honderden kaarten, schitterend ingekleurd, tonen de pracht van ons landschap en onze geschiedenis. Vele daarvan zijn in Wandelingen der Neederlanden terug te vinden. Nu, tweehonderd jaar later, doorkruisen schrijvers Joyce Roodnat en Kester Freriks, verbonden aan NRC Handelsblad, ons land met deze kaarten als inspiratiebron. Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van de Hondsbossche Zeewering tot de onneembare vesting Bourtange bieden de wandelverhalen volop avontuur. De sporen van vroeger zijn overal terug te vinden, of het nu in de historische stad Brielle is of in de verlaten streek tussen Meijel en Sevenum, waar de uitdrukking ‘mijl op zeven’ haar oorsprong vindt. De wandelingen zijn door Erik van Zuylen uitgezet en op moderne kaarten gemarkeerd, waarmee het boek ook bruikbaar is als wandelgids.

📺 Bekijk de aflevering

Bekijk hier de aflevering waarin Wandelingen der Neederlanden. Hedendaagse voetreizen door historisch Nederland werd besproken:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *